Nastavení číselné řady

V iDokladu je potřeba mít nastavenou číselnou řadu, podle které se doklady číslují. Aby byla zachovaná číselná řada z e-shopu, její formát by měl přesně odpovídat. V článku je vysvětleno, jak číselnou řadu správně nastavit.

Číselná řada v iDokladu musí mít nejvýše 10 znaků. V nastavení Integroidu je možné zvolit, jakým způsobem má být číselná řada z aktuálních čísel dokladů vytvořena.

Jak číselnou řadu v Integroidu nastavit?

Typicky číselná řada z Shoptetu vypadá nějak takto:

Pro správný přenos číselné  řady je potřeba v č. dokladu, generované Vaším Shoptetem, identifikovat předponu a číselnou řadu. V příkladu výše je zřejmé, že č. dokladu se skládá z roku, který tvoří předponu a samotného pořadového č. dokladu

Pokud následně budeme chtít v iDokladu tento doklad ve formátu 2021FA0026, tedy formát dokladu v iDokladu máme nastavený na {RRRR}FA{NNNN}, je potřeba v nastavení Integroidu nastavit v sekci Doklady následující dvě pole:

  • vybrat z nabídky, v jakém tvaru má být generována číselná řada v iDokladu. Pro náš příklad tedy


  • co je oddělitelná předpona naší Shoptetové číselné řady, v tomto případě rok, tedy {RRRR}

V případě, že Vaše číselná řada v Shoptetu přesně neodpovídá číselné řadě v iDokladu, doplněk ve výchozím stavu neumožní tvorbu dokladů a po pokusu o vytvoření dokladu jej smaže a zobrazí chybovou hlášku. Pokud si přejete vytvořit doklady i navzdory tomu, že Vaše Shoptetová číselná řada se od iDokladové liší, je možné ukládání dokladů vynutit pomocí checkboxu "Povolit uložení dokladu pod jiným číslem"

Udělejte první krok k lepšímu e-shopu

Napište nám, co vás trápí.

Odpovíme vám na všechny otázky, ukážeme a představíme vám Sellasticu v celé své jednoduchosti a flexibilitě.