Odeslání zásob z Money S3 do Integroidu

Pro spárování produktů mezi Money S3 a Shoptetem je nutné produkty z Money S3 vyexportovat na FTP, odkud si je Integroid stáhne. Produkty jsou v Integroidu potřeba v případech, kdy je požadováno přenášet produkty v dokladech/objednávkách s vazbou na sklad, nebo pokud chcete produkty z Money S3 přenést do Shoptetu.

V případě, že máte produkty pro obchodování na internetu zvolené, přejděte rovnou ke kapitole manuální odeslání zásob z Money S3 na FTP, případně, chcete-li používat modul Money S3 Automatic, jeho nastavení se věnuje samostatný článek naší nápovědy nastavení Money S3 Automatic.

Výběr produktů pro export z Money S3

Nejprve je nutné zvolit, které produkty z Money S3 chcete exportovat. Tyto produkty musí být označené jako produkty pro obchodování na internetu (musí mít ikonu modrého globusu). Ve výchozím stavu produkty takto označené nejsou, takže by se vám na FTP přes eshop konektor žádné nevyexportovaly. Naštěstí je lze označit hromadně:

  • V Money přejděte na Sklad  > Skladové zásoby

  • Zobrazí se vám přehled skladových karet a kategorií. Pod těmito údaji jsou 2 záložky: Aktuální sklad a Zásoby pro Obchod na internetu
  • Zvolte záložku Aktuální sklad
  • Vybrané zásoby je potřeba označit a po zobrazení možností (kliknutím na pravé tlačítko myši na produkt) zvolit "Obchod na internetu"

  • V případě, že máte napojených více e-shopů, je potřeba pro každý označit zásoby k obchodování na internetu
  • U produktu se zobrazí (prozatím přeškrtnutý) symbol modrého globusu
  • Klikněte na záložku Zásoby pro Obchod na internetu
  • Pravým tlačítkem myši klikněte na Všechny zásoby a zvolte Hromadné operace > Mapuj 1:1

  • To je vše, zásoby budou již označeny

Manuální odeslání zásob z Money S3 na FTP

  • V Money zvolte Nástroje / Obchodování na internetu, otevře se dialogové okno e-shop konektoru. Zvolte odeslání zásob na internet.

Automatické odesílání zásob z Money S3 na FTP

  • Odesílání dat z Money S3 lze (stejně jako přijímaní dat z Shoptetu do Money S3) zautomatizovat pomocí modulu Money S3 Automatic. Použití modelu máme popsané v nápovědě nastavení Money S3 Automatic.


Máte-li produkty v pořádku přenesené na FTP účtu, můžete je spárovat. Při párování  produktů dojde ke stažení produktů z Vašeho Shoptetu a provázání produktů dle Vámi zadaného identifikátoru. V případě, že povolíte odeslání skladových zásob do e-shopu dojde k aktualizaci skladového množství v e-shopu dle Money S3.

Produkty stažené z Money S3 do Integroidu můžete také použít pro založení/aktualizaci produktů v Shoptetu. Doplněk Vám automaticky vygeneruje adresu, na které je datový soubor s produkty ke stažení a použití v Shoptetu. Postup a použití dat v Shoptetu naleznete v článku import produktů z Money do Shoptetu. Pokud si přejete aktualizovat pouze skladové množství z Money S3 do Shoptetu, import nastavovat nemusíte, protože k tomu dochází doplňkem přes Shoptet API automaticky (máte-li tak nastaveno v nastavení integroidu) při každém stažení produktů z FTP (které probíhá automaticky, ale může být vyvoláno i manuálně využitím možnosti Spárovat produkty).

Udělejte první krok k lepšímu e-shopu

Napište nám, co vás trápí.

Odpovíme vám na všechny otázky, ukážeme a představíme vám Sellasticu v celé své jednoduchosti a flexibilitě.